Skidspåret vid IP klart

17 januari 2014

Nu finns det perfekt skidspår för alla snölängtande motionsåkare. Det är skoterklubben som också i år gjort iordning spår efter den gamla elljusslingan uppe vid IP. I veckan som gick har klubben först kört med den gamla sladden och fyllt upp med snö som sedan packats ihop till en två meter bred slinga, så brett att det t o m går att skejta om man vill det. Med den nya kombinerade sladd och spårmaskinen som inköpts av Sedwallspengar har skoterklubben sedan gjort alldeles utmärkta skidspår.Den här helgen blir det skidpremiär och då lär det bli full fart på Rengsjös alla skidåkare. Den aktuella slingan saknar belysning men det är inget som hindrar från kvällsåkning. Många åkare har införskaffat starka pannlampor och med dessa går det alldeles utmärkt att ta sig runt den drygt två kilometer långa slingan. Det är RSK som ansvarar för motionsslingan men har överlåtit skötseln till skoterklubben som också får betalt för detta. Skoterklubben hoppas nu också att många skoteråkare hjälper till och packar ihop den lösa snön efter alla leder under helgen för då kan man sladda dessa till veckan och få till hållbara skoterleder som även skidåkare kan utnyttja.

Patrik Putte Nilsson provar spåret som han själv gjort iordning i egenskap av ordförande i skoterklubben. Nu ska han träna inför kortvasan.

Patrik Putte Nilsson provar spåret som han själv gjort iordning i egenskap av ordförande i skoterklubben. Nu ska han träna inför kortvasan.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445