Fjällmyrtjärn invigd med god fiskelycka

29 maj 2014

Det blev fullt på parkeringen och runt 150 personer på plats när Fjällmyrtjärn invigdes i strålande väder på Kristi himmelfärdsdag. Fiskevårdsföreningen hade fyllt på med 100 kilo regnbåge och därför blev det rätt bra fångst för många under premiärdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp och en hel del lyckades ta maximala två. Radio Gävleborg och Ljusnan uppmärksammade invigningen och på Fiskejournalens hemsida har satsningen på Hälsinglands bästa handikappanpassade fiskeplats också uppmärksammats. Anläggningen har kostat drygt 300 000 kr plus en massa ideella arbetstimmar och Rengsjö fiskevårdsförening hoppas nu att många funktionshindrade ska upptäcka fiskeplatsen och söka sig till Rengsjö i sommar. Under invigningsdagen bjöd föreningen både på korv och kaffe och alla som fiskade fick göra det gratis.Det här är en anläggning som kommer att locka en hel del besökare till Rengsjö, spådde de båda invigningsförrättarna från Bollnäs kommun, Jan Lahenkorva och Tommy Westersund.

En härlig anläggning med trätrottoarer längs stranden och många fiskebryggor där fiskare i alla åldrar kan samsas.

En härlig anläggning med trätrottoarer längs stranden och många fiskebryggor där fiskare i alla åldrar kan samsas.

En lycklig man med en rejäl regnbåge i näven och han var inte ensam invigningsdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp till allas belåtenhet. Bilder: Allan Olsson

En lycklig man med en rejäl regnbåge i näven och han var inte ensam invigningsdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp till allas belåtenhet. Bilder: Allan Olsson

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445