Då ringde han departementet direkt

21 augusti 2014
När Anders W. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet.

När Anders W. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet.

När det är valtider sker saker och ting väldigt snabbt. Tidigare har Rengsjö Framtid genom Leif Elmik uppvaktat både departement och Post och Telestyrelsen för att få en bättre postservice i glesbygden bl a med paketutlämning vid lanthandeln i Rengsjö men inget har hänt. På torsdagen kom centerns riksdagsman och gruppledare i riksdagen, Anders W. Jonsson till Rengsjö för att snacka landsbygdsutveckling inför valet. Då tog Rengsjö Framtid fram brevet från PTS generaldirektör där han skriver att Posten nu håller på att se över sitt ombudsnät inför en ny avtalsperiod. När Anders W. Jonsson fick se detta tog han mobilen och ringde omedelbart till IT- och regionminister Anna-Karin Hatts(c) departement och sa att här måste man nu trycka på Posten så att även glesbygdsaffärer typ Lötens Handel får möjlighet till paketutlämning och annan postservice. Lilian Edström, ägare till Lötens Handel, fick också ett samtal med Anders W.Jonsson och han föreslog då att om hon ansökte om paketutlämning och även begärde att få bli utlämningsställe åt Systembolaget så skulle han trycka på så gott han kunde. – Det lät ju positivt, tyckte Lilian, som nu vill köpa affärsfastigheten om hon får den till ett drägligt pris och då kan hon också tänka sig att bygga ut lanthandeln som i sommar gått ekonomiskt bra tack vare många nya besökare i Rengsjö.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson(c) om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445