Barnen fick ekonomin i balans

29 augusti 2014

Rengsjö Hembygdsförening har nu fått balans i sin ekonomi sedan sommarens barnaktivitet På Gammelmormors Tid gett vinst. Likadant var det förra sommaren och då var det också Gammelmormors som drog in merparten av pengarna till föreningen. Dessförinnan hade föreningen ett underskott på runt 100.000 kr. Det här visar att Gammelmormors är en viktig inkomstkälla för föreningen som också drar in pengar på andra evenemang men det skulle inte ge ett så bra resultat om inte många personer ställde upp och jobbade ideellt under dessa dagar. Gammelmormors genererar inte bara pengar till hembygdsföreningen utan också till många ungdomar som får betalt för att de jobbar med barnaktiviteterna. I sommar har t ex sex rengsjöungdomar plus två utifrån kunnat tjäna en bra extraslant under de veckor som Gammelmormors pågått.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445