Nu får grabbarna se upp i älgskogen

16 oktober 2014
Anna-Karin Ivarsson med sin nionde älg.

Anna-Karin Ivarsson med sin nionde älg.

Av fem tjejer i Rengsjös södra jaktlag har tre lyckats fälla var sin älg hittills under den första jaktveckan. När Anna-Karin Ivarsson på torsdagen sköt en liten älgkalv som knappast överlevt vintern så var det hennes nionde älg sedan hon började 1999. Redan första året blev det en 18-taggare – en bedrift som gav eko i tidningar och TV. Vid det här laget är hon en rutinerad älgskytt med sammanlagt tre tjurar och sex kalvar. Så grabbarna i älgskogen får se upp nu när kvinnorna kommer på bred front. Men enligt tjejerna klarar dom det ganska bra. – Dom tycker att det bara är roligt, svarar en diplomatisk Anna-Karin som kommer från en engagerad jägarfamilj i Rengsjö.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445