Linskäkten renoveras efter 43 år

24 oktober 2014
Här skrähuggs timmer som ska ersätta ruttna stockar i linskäkten vid Grissjöbäcken. Urban Larsson och Lars Sahlin håller i yxorna. Foto: Ragnar Jonsson

Här skrähuggs timmer som ska ersätta ruttna stockar i linskäkten vid Grissjöbäcken. Urban Larsson och Lars Sahlin håller i yxorna. Foto: Ragnar Jonsson

 

Förra gången som hembygdsföreningens linskäkt vid Grissjöbäcken renoverades var 1971 och då var det arbetare vid Midnäsfabriken som hjälpte till att få fart på den gamla anläggningen. Nu är det dags igen sedan hembygdsföreningen fått pengar av länsstyrelsen för arbetet. Linskäkten anses vara en av de bäst bevarade i det här området men var nu i stort behov av att rustas för att inte förstöras helt. Arbetet görs utomhus i Västerby där ett antal frivilliga i föreningen hjälps åt att göra iordning nya stockar. De ska sedan forslas till bäcken där renoveringsarbetet kommer att fortsätta så länge vädret är gynnsamt.Målsättningen är att återställa linskäkten i ursprungligt skick.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445