Rosel tog sig runt på Gotland

26 oktober 2014
Mona Holm och Rosel Tjäder klara för start i världens största endurotävling.

Mona Holm och Rosel Tjäder klara för start i världens största endurotävling.

Trots mycket strul före så lyckades Rosel Tjäder från Rengsjö med sin målsättning att ta sig runt ett varv i världens största och tuffaste endurotävling, Gotland Grand National på lördagen. Kompisen Mona Holm kraschade däremot tidigt i loppet och slog i huvudet och valde därför att bryta. Totalt var det tre rengsjöbor som deltog i tävlingen. Den tredje var Ola Ljung som klarade av fyra varv. – Jag hade gärna kört ett varv till men hade ryggproblem sedan tidigare och valde därför att avbryta efter ett varv. Men det var jättekul och jag kommer att ställa upp här igen, berättar en nöjd men mörbultad Rosel från hotellrummet där hon och Mona vilar ut, båda med nackvärk. Den motorcykel hon fått låna till tävlingen havererade veckan före tävlingen. Hon fick då låna en annan men den hann hon bara åka en gång på före tävlingen. Totalt hann hon bara träningsköra tio gånger före tävlingen så med tanke på detta var det en prestation att ta sig runt bland de drygt 2.000 åkarna. – Jag hade förberett mej på att det skulle vara värre. Därför blev det en väldigt positiv upplevelse, menar Rosel. Vann i herrklassen gjorde fransmannen Renet för fjärde året i följd. Damklassen vanns av Frida Östlund från Dala Järna MK.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445