GlösBolagret blir en social mötesplats

31 januari 2015

Den 28 februari öppnar ett nytt företag i Rengsjö. Det är Glösbo Möbel som då blir GlösBolagret. Ett icke vinstgivande socialt företag som satsar på att skapa arbetstillfällen för de som har svårast att få jobb. Bakom den här satsningen står Jon Törnros med mamma Ingela och fastern Åsa. De båda sistnämnda jobbar på Höghammarskolan och det är arbetet med människor i utanförskap som inspiererat dem till den här satsningen. – Vi hoppas att det här ska bli en mötesplats för alla människor för det här är något som jag drömt om länge, säger Ingela Törnros. Här ska det nu bli café, försäljning av nya och begagnade möbler, återbruk och egen tillverkning av olika saker. Det kommer också att byggas en scen för framtida musikevenemang, ett lekrum för barn och av det tidigare möbelkontoret görs ett nytt kök. – Vi tar gärna emot gamla möbler som vi reparerar för återanvändning och jag skulle också vilja ha en silversmed som sitter och tillverkar här, säger Ingela. Det här kan utvecklas hur mycket som helst enligt de nya ägarna för någon brist på idéer är det inte men det viktigaste är att de skapar sysselsättning för dem själva och förhoppningsvis ett tiotal anställda. Jon kommer också att starta ett eget webb-företag som kommer att husera i det fd möbelvaruhuset där de har 800 kvm stora utrymmen att husera på.

Trion bakom den nya satsningen i Glösbo. Fr v Ingela Törnros, Åsa Hildingsson Törnros och Jon Törnros.

Trion bakom den nya satsningen i Glösbo. Fr v Ingela Törnros, Åsa Hildingsson Törnros och Jon Törnros.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445