Gårdscenter öppnat i Västerby

4 juli 2009

Ett av de fyra besökscenter för Hälsingegårdar som på torsdagen invigdes i landskapet ligger i Västerby, Rengsjö och där var det extra högtidligt idag. Chefen för Hälsingegårdsprojektet, Per Lejoneke, fanns på plats och tillsammans med hembygdsföreningens Christina Tylöskog såg han till att den vackra skärmutställningen vid besökscentret blev ordentligt invigt. Aktiva i hembygdsföreningen tillsammans med representanter för kommunen och andra särskilt inbjudna deltog sedan i minglandet framför Norrgården. Där dukade nya kafévärden Lena Thyrén fram smörgåstårta och andra delikatesser och i det härliga sommarvädret och med passande dragspelsmusik njöt deltagarna av tillställningen . Trots uteblivet världsarv den här gången kommer nya besökare att lockas till Rengsjö och Västerby och ett världsarv blir det säkert vad det lider, förklarade Per Lejoneke, och menade att han inte var ett dugg orolig utan att man nu ger sig i kast med en ny ansökan och räknar med att Hälsingegårdarna hamnar på världsarvslistan om två år.

Christina Tylöskog och Per Lejoneke på trappan till Norrgården hjälptes åt att inviga det nya besökscentret för Hälsingegårdar.

Christina Tylöskog och Per Lejoneke på trappan till Norrgården hjälptes åt att inviga det nya besökscentret för Hälsingegårdar.


Per Lejoneke med söner låter sig väl smaka av Lena Thyréns delikatesser

Per Lejoneke med söner låter sig väl smaka av Lena Thyréns delikatesser

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445