Glad påsk på cykel för flyktingar

4 april 2015
Det blev nästan slagsmål om de två cyklarna som kom till Glösbohemmet i påsk.

Det blev nästan slagsmål om de två cyklarna som kom till Glösbohemmet i påsk. Foto: Tarek Alkhatib

 

Först blev de väldigt konfunderade när Ingvar Ingeroth på påskafton kom och överlämnade två gamla cyklar till de asylsökande på Glösbohemmet. Men när de så småningom förstod att de skulle få cyklarna blev glädjen desto större. Alla ville cykla och till slut åkte de tre och tre på varje cykel. Men två cyklar till 50-talet boende på hemmet räcker naturligtvis inte långt och är det fler som har gamla fungerande cyklar så skänk dem gärna till flyktingarna som då har möjlighet att transportera sig runt i Rengsjö och då också får något att sysselsätta sig med under den långa väntetiden på uppehållstillstånd. – Glädjen för mej var att få se så många glada människor för så lite, berättar Ingvar Ingeroth.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445