Språk-caféet startar upp igen

15 september 2015

Sommaren är över och det är dags att starta upp språk-caféet i Glösbolagret igen. Torsdag den 24 september kl 13.30 till 15.30 är nypremiärdagen och då hoppas kyrkan i Bollnäs-Rengsjö ,som arrangerar det hela, att många bybor och asylsökande från Glösbogården möter upp igen. Det är viktigt att de nyanlända så snabbt som möjligt lär sig språket och fortast går det om man får hjälp av oss svenskar. Gärna då över en kopp kaffe och en trevlig pratstund. Då kanske de också för en stund glömmer bort de traumatiska händelser de genomlidit på Medelhavet eller på fotvandring genom Europa som nu stänger sina gränser i land efter land. Under hösten och vintern är det meningen att språk-caféet ska öppna upp varje torsdag mellan 13.30 och 15.30 i Glösbolagrets lokaler, fd Glösbo Möbler. Alla ni rengsjöbor,som har tid och möjlighet att vara med, kom och visa att ni ställer upp för ett välkomnande och demokratiskt samhälle!

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445