Det går bra för GlösBolagret

21 september 2015
En av delägarna, Jon Törnros, är belåten med det målerijobb som Said Barakat från Syrien utför. Sedan han kom till Glösbolagret har han också lärt sihg att hantera färgsprutan och det kommer in mycket beställningsarbeten på ommålningar av dörrar och möbler.

En av delägarna, Jon Törnros, är belåten med det målerijobb som Said Barakat från Syrien utför. Sedan han kom till GlösBolagret har han också lärt sig att hantera färgsprutan och det kommer in mycket beställningsarbeten på ommålningar av dörrar och möbler.

 

GlösBolagret, som startade i våras efter att ha övertagit Glösbo Möblers lokaler, har lyckats bra med sin verksamhet i sommar och kunderna blir alltfler bl a till snickeriet och målarverkstaden. GlösBolagret är ett s k socialt företag, som inte siktar på att gå med vinst utan är till för att ge människor jobb i första hand,  har i dagsläget 11 personer anställda förutom de tre delägarna och planerar hela tiden för nya verksamheter. Caférörelsen och möbelförsäljningen är ytterligare ben som företaget står på och där noterar man en stigande efterfrågan på begagnade möbler som repareras och säljs på nytt. Man arrangerar också underhållning i form av musikkvällar och olika mötesaktiviteter. – Nu närmast blir det en oktoberfest lördag den 3 oktober med musik, tysk mat och tysk öl vid dukade långbord. Vi har plats för 60 personer men redan är det 40 platser beställda, säger Jon Törnros en av delägarna. Han har också planer på fler musikkvällar framöver och tänker också försöka engagera andra turistföretag i Rengsjö att gå samman för att göra en gemensam marknadsföring. Ja, det sjuder av liv och rörelse i det gamla möbel och snickeriföretaget och Said Barakat, som kom från Aleppo i Syrien för två år sedan, är jätteglad för att han fått jobb som målare i Glösbo. Han bor , som så många andra som jobbar i företaget, i Bollnäs där de blir hämtade och hemskjutsade med GlösBolagrets egen minibuss.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445