Äntligen ny skola

23 augusti 2009

Måndagen 24 augusti 2009 blir en historisk dag i Rengsjö. Då börjar skolan igen för drygt 120 elever som kommer till en nästan helt ny Kyrkskola. Den har under ett  års tid totalrenoverats och byggts ut för 17 miljoner kronor. Resultatet har blivit kommunens i särklass bästa skola. Den känns oerhört fräsch och rymlig. Två påbyggda entréer gör att det blir lätt att ta sig in och ut. Sex ljusa och mysiga lektionssalar plus en stor specialsal ger en fantastiskt fin arbetsmiljö. Men allt är inte klappat och klart till skolstarten. En hel del arbeten och inventarier återstår och så sent som i fredags var det fortfarande inte klart om skolan skulle hinna byggstädas före skolstarten. Den 12 september kommer skolan att invigas officiellt med deltagande av elever och föräldrar.Övriga intresserade får vänta till veckan därpå då det blir öppet hus för alla. En sak är i alla fall klar, den nya skolan kommer att bli en stor tillgång för Rengsjö och locka nya småbarnsfamiljer till bygden.Amanda Forsberg, Linnea Salin och Moa Örnberg samt deras lärare Anne
Sjöström som provsitter en soffa i ett av klassrummen.Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445