Han fick träffa tomten i Rengsjö

10 december 2015
Paulo Teixeira - den vandrande portugisen- med tomtarna i Västerby.

Paulo Teixeira – den vandrande portugisen- med tomtarna i Västerby.Foto:Göran Bratt

 

Han har alltid fascinerats av tomten i Rovaniemi och när den 43-årige portugisen Paulo Teixeira eller Amigo Paulo, som han kallar sig, förlorade jobbet för ett par år sedan bestämde han sig för att gå hela vägen från Portugal till norra Finland. Där skulle han äntligen få möta tomten. Men mötet med tomten fick han uppleva tidigare än så för i helgen som var kom han på sin vandring till Rengsjö och vad var det han fick se där i en av Västerbys timrade stugor? Jo, två tomtar iklädda vargskinnspälsar, röda luvor och långt helskägg. Paulo blev glatt överraskad och stannade ytterligare en natt i Rengsjö sedan privatpersoner erbjudit honom härbärge i Överbo men någon tanke på att vända och ta sig tillbaka till Portugal hade han inte. Så nu är han på väg igen med sin 150 kg tunga cykelkärra och tre hundar som följer honom på färden från Lissabon och genom hela Europa till fots. Paulo och hundarna startade sin ovanliga resa i mitten av januari. När de ska vara framme i Rovaniemi vet han inte men det brukar bli 3-4 mil om dagen. I Rengsjö förärades han nya kängor och en varmare jacka så han klarar det kallare vädret i norr. Paulo har tidigare varit maratonlöpare och är atletiskt lagd så han kommer säkert att klara av sin målsättning men visst försvinner kilona under den långa vandringen. Det har blivit 8 färre sen han startade, berättar han.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445