Fiskespön till hela skolan

24 september 2009

I två dagar har de 120 eleverna i Rengsjöskolan fiske och jakt på schemat och så här såg det ut på torsdagen vid Skidtjärn. Den första gruppen elever-54 stycken- radade upp sig på badbryggorna iförda flytvästar och fiskespön. Behjälpliga med arrangemanget var flera medlemmar i de lokala fiske och jaktföreningarna. Sportfiskeklubben hade nämligen lyckats få fiskespön till samtliga elever från Sveriges sportfiskare som dragit igång en kampanj som kallas Klassfisket och vänder sig till landets samtliga grundskolor. Med på arrangemanget är också Jägarförbundet och syftet är att intressera unga människor för jakt och fiske men i programmet ingår också naturkunskap och miljötänkande i allmänhet. Tyvärr var fisken tämligen ointresserad första fiskedagen vid Skidtjärn och det blev inget napp. Istället fick eleverna tillfredställa hungern vid korvgrillen. På fredag fortsätter Klassfisket med resten av eleverna vid Rengsjöskolan och vill det sig väl så blir det en fortsättning till våren men då hoppas arrangörerna att man fått också redskap för vinterfiske som man kan förära samtliga elever.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445