Slutmjölkat i Hölebyarna

25 september 2009

Idag kom en kreatursbil från Värmland och hämtade 26 mjölkkor på Backans gård i Östra Höle. Om ett par veckor kommer en bil från Gotland och tar de återstående 32 mjölkkorna. Därmed är det slutmjölkat för lantbrukarparet Nina och Thomas Backan. Och den sista mjölkproducenten i Hölebyarna försvinner.Kvar i hela Rengsjö är nu 4 mjölkgårdar. – Det finns ingen framtid längre för mjölkbonden, säger Nina och Thomas. Hårt arbete och knappast någon lönsamhet längre får dem att ge upp. Men de kommer att fortsätta ha djur på gården i form av köttdjur och kvigor. Nina tänker börja plugga och skulle gärna vilja bli psykolog. Thomas ska jobba kvar på gården men försöka få ett halvtidsjobb utanför och så fortsätter han att arbeta politiskt.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445