Världseliten i orientering till Rengsjö

22 februari 2017

En ny stortävling i orientering blir det i Rengsjö lördag och söndag 13 och 14 maj då hela världseliten i orientering väntas hit för tävlingar i något som kallas för Swedish Leaque. Start och målplats byggs upp på åkrarna vid Görtsberg och totalt väntas inte mindre än 600 deltagare plus åskådare vilket innebär mycken trafik till och från Rengsjö dessa dagar. Man räknar med omkring 700 bilar och husvagnar,husbilar och alla campingar i vårt område kommer med all sannolikhet att fyllas. Tävlingarna kan följas online till ett 80-tal olika länder och inleds redan fredagen den 12 maj i Höghammar med sprinttävlingar som sedan följs av medeldistans i Rengsjö på lördag och långdistans med final och jaktstart på söndagen. Förutom Swedish Leaque-deltagarna blir det ytterligare publiktävlingar i ett 40-tal klasser i den s k Bollnästräffen så totalt räknar arrangörerna Rehns BK och Segersta OK med inte mindre än 2.500 deltagare. Vid start och målplatsen kan lokala föreningar och företagare få visa upp sig och sälja sina varor. Ytterligare information om detta kan man få genom att kontakta tävlingsledare Curt Landin på tel. 070-6918064.

Det blir inte lika mycket folk som på O-ringen men hela svenska eliten och totalt runt 500 deltagare väntas till natt-SM i Rengsjö.

Så här såg det ut förra gången som Rengsjö tog emot en stortävling i orientering. Det var o-ringen som hade start och mål i Glössbo och tusentals orienterare samlades här under ett par dagar. Nu blir det en repris i form av den nya elittävlingen Swedish Leaque med hela världseliten på plats.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445