Filmkvällen hyllade Edla

25 oktober 2009

85-åriga Edla Eriksson från Växbo blev huvudperson och hyllad för sina många år i linets tjänst vid en filmkväll i Rengsjö på söndagskvällen. Det var Rengsjöbördige naturfilmaren Berndt Persson som visade filmen om Edla och hennes arbete vid Växbo Kvarn och en välfylld IOGT-lokal applåderade Edla som kom med flera nyvävda linnedukar. I 24 år har hon berättat för turisterna vid Växbo Kvarn hur linberedningen går till och  hela hennes liv har präglats av arbete med lin. På bilden får hon sin film av Berndt Persson och det var en glad men rörd Edla som tog emot hyllningarna. Berndt Persson visade ytterligare en nyproducerad film ”Ögonfröjd i tassemarker”där han följt två av sina barnbarn på upptäcktsfärd i naturen. Nästa filmkväll som Rengsjö Framtid arrangerar blir måndag den 16 november och då visas ”Småstadsliv 2”.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445