Nya skolan läcker

2 februari 2010

Den nyrenoverade och utbyggda Kyrkskolan i Rengsjö läcker in vatten! Under de senaste dygnen har det uppstått oförklarliga läckage på inte mindre än åtta ställen i huset. Vattnet har trängt in under fönstren och orsakat skador på väggarna. En teori är att den stränga kylan i kombination med dåligt isolerat yttertak gör att värmen tränger igenom taket och smälter snön. Det i sin tur har orsakat isbildning vid takfoten som lett in smältvatten in i huset. Personalen är nu orolig att fuktskadorna kan orsaka mögelbildning och dålig inomhusluft som ställer till problem längre fram. För att motverka vattenläckaget har man de senaste dagarna tilläggsisolerat vinden och knackat bort isen längs takkanterna.

Med hjälp av lyftkran knackas isen vid takkanterna bort

Med hjälp av lyftkran knackas isen vid takkanterna bort

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445