Varning för isarna

13 februari 2010

Inte en plusgrad sedan Lucia och det var länge sedan vi fick uppleva en sådan vinter med mycket snö och sträng kyla. Men nu kommer solen tillbaka och inbjuder till härliga vintersportdagar. Tyvärr är inte sjöisarna helt säkra trots den långvariga kylan. Snön kom tidigt och lade sig som ett isolerande täcke över sjöarna och gjorde att isarna frös till dåligt. Under snön finns det nu vatten och när man åker skidor eller skoter skär det igenom. På skidorna fryser det till is och skotrarna får svårt att ta sig fram. Dessutom är det på många ställen dubbelis. Går man igenom den övre isen kan det bli problem. Innan fiskepremiären på Hölesjön gjordes isprover på olika ställen och då var istjockleken ca 20 cm. Men det finns all anledning att vara försiktig och utrusta sig med både ispik och isdubbar om man ska ut på sjöarna.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445