Guldcoach med rötter i Rengsjö

28 februari 2010

Efter lag Norbergs fenomenala guld i damcurlingen så tar vi oss friheten att fira också i Rengsjö. För det är nämligen så att lagets coach, Stefan Lund, har sina rötter i Rengsjö. Pappa Erik, som är död sedan  20 år, och mamma Ingrid härstammar från byarna Österböle respektive Björtomta i Rengsjö. Ingrid,79, bor sedan många år i Söderhamn och sonen Stefan bor i Upplands Väsby. Han är gift med Eva som är en av guldmedaljöserna i lag Norberg. De båda träffades genom curlingen eftersom Stefan också varit aktiv sedan 17-årsåldern.Mamma Ingrid berättar att hon suttit uppe om nätterna och sett alla matcherna i OS. – Är man intresserad så går det lätt, säger hon och hälsar att vi i Rengsjö gärna får glädja oss den dubbla guldglansen för lag Norberg tog ju guld även i Turin för fyra år sedan. Också den gången var Stefan Lund lagets ledare och hustrun Eva en i den vinnande kvartetten.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445