Skolan i samarbete med Kina

15 mars 2010

Rengsjö skola har av  kommunen föreslagits som samarbetspartner till en kinesisk skola i tio miljonersstaden Heze. Ide´n om ett utbyte på skolans område väcktes vid det senaste Bollnäsbesöket i vänorten Heze och i april kommer en delegation från Heze att återgälda besöket i Bollnäs. Då ska man naturligtvis också gästa Rengsjöskolan. Men först kommer lärarna på Rengsjöskolan att få närmare information om planerna för att bilda sig en uppfattning om vad det är man ger sig in i. Det är frågan om ett samarbete på 3-5 år. Varför just Rengsjös skola valts ut beror på att det är kommunens nyaste skola och att den ligger i en renodlad landsbygd till skillnad från den skola som finns i storstaden Heze. Rektor i Rengsjö är Uno Krantz och han säger såhär: -Jag tycker det låter väldigt spännande och det här kan utvecklas positivt på många olika sätt. Det kan t ex innebära nya företagskontakter bl a. Men ingenting är klart ännu. Först måste lärarna säga sitt. De vill naturligtvis veta vad det innebär i form av merarbete och om man i så fall kan klara det med de resurser som finns idag.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445