Kinabesök i skolan

20 maj 2010

Som vi tidigare berättat har Rengsjöskolan utsetts att delta i ett utbytesprojekt med en skola i Heze i Shandongprovinsen i Kina och idag kom Jiaman Tang, som är kinesisk student i Gävle, för att berätta för rengsjöeleverna om sitt hemland. Det blev filmförevisning och information om det stora och annorlunda landet och hur det är att gå i skolan i Kina. En häftig upplevelse tyckte barnen och hade många frågor till Jiaman Tang. Utbytesprojektet är ett samarbete med företaget Future position i Gävle och Bollnäs kommun och bekostas av EU-medel bl a. Med globala kunskapsband och miljön i fokus så ska förutsättningar för ett demokratiskt och kulturellt utbyte utvecklas är det tänkt och projektet ska pågå i 3-5 år.

Jiaman Tang tillsammans med några av Rengsjöeleverna

Jiaman Tang tillsammans med några av Rengsjöeleverna

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445