Försenade kineser till skolan

17 juni 2010

I morgon fredag kommer äntligen den kinesiska delegationen från miljonstaden Heze till skolan i Rengsjö. Här är det meningen att de skall skriva under en gemensam deklaration om ett flerårigt utbyte mellan en skola i Heze och Rengsjöskolan. Kineserna skulle egentligen ha kommit redan i mars men de har fått vänta på visum och när de nu kommer så är skolan stängd för sommarlov. Barnen i Rengsjö har under våren övat in sånger och gjort teckningar som skall överlämnas vid besöket. I all hast har ett pojkfotbollslag nu kallats in för att det över huvud ska finnas några elever på skolan. Kineserna stannar bara en timme men hinner ändå med ett besök också i hembygdsbyn innan avfärden till Stockholm. Utbytet med skolan i Rengsjö är ett projekt som tillkommit under de besök som politiker och företagare från Bollnäs gjort i Kina den senaste tiden.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445