Bröt sommarlovet för kineser

18 juni 2010

Ett 30-tal elever ställde upp och sjöng när en kinesisk delegation på fredagsmorgonen gästade Rengsjö skola. De tågade sedan i spetsen för kineserna till hälsingegårdarna i Västerby där det blev tårtkalas och diverse ceremonier för att etablera ett flerårigt utbytesprojekt mellan den lilla byskolan i Rengsjö och en skola i 9-miljonersstaden Heze. En särskild skattkista med bl a teckningar som barnen i Rengsjö gjort överlämnades till skolan i Kina och kineserna i sin tur överlämnade ett konstverk som skall pryda skolan i Rengsjö.Johan P Bång,Kinakännare som bor i Rengsjö och som kläckt idén om skolutbytet med Kina, förklarade att genom att bygga broar mellan ungdomar i de båda länderna så kan det i förlängningen leda till ökad förståelse,

Vice borgmästaren i Heze tar emot Rengsjöelevernas skattkista

utveckling och tillväxt i vår region. Med hjälp av modern IT-teknik skall kontakterna mellan de båda skolorna upprätthållas och Johan P Bång hoppas också att kunna göra en Kinaresa med en grupp elever och lärare från Rengsjöskolan.

Det här konstverket gjort av en känd kinesisk konstnär skall pryda Rengsjöskolan i fortsättningen.

Med eleverna i spetsen tågade den kinesiska delegationen till hembygdsbyn där det bjöds på saft och tårta.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445