Glad midsommar!

23 juni 2010

En glad midsommar tillönskar vi alla i Rengsjö och annorstädes med denna bild. Det är byborna i Glösbo som reste sin midsommarstång redan på tisdagskvällen med saftkalas och tårta för alla medverkande. Det blev också en ringdans runt stången som placerats på ”Löta” – den öppna gräsytan mitt i byn. Där har man också en stor gran i juletid och en påskkärring när det blir påsk. Sedan gammalt har ”Löta” också varit platsen där man spelat fotboll och utövat andra lekar så det är en god tradition som byföreningen i Glösbo för vidare. Kanske kan det smitta av sig till centrala Rengsjö så att det blir en midsommarstång även där. I hembygdsbyn är det sedan länge tradition att klä midsommarstången före midsommar och sedan resa den under festligheterna på midsommarafton.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445