Arkiv, september, 2015

Nu går campingen ihop

tisdag, september 29th, 2015
Rengsjös lilla idylliska camping har lockat många nya gäster i år <a class=

playlist von youtube herunterladen. Flera av dem har varit långliggare." width="400" height="400" srcset="https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0603-400x400.jpg 400w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0603-180x180.jpg 180w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0603.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Rengsjös lilla idylliska camping har lockat många nya gäster i år musik kostenlos downloaden website. Flera av dem har varit långliggare.

 

Båt och campingsäsongen lider mot sitt slut och lördag den 31 oktober kl 10 är det dags att ta upp båtarna ur sjön herstel windows 10. Vi hjälps åt med y-bommarna och båtarna så är det snart gjort. Campingen ser ut att ha gått ihop ekonomiskt i år eftersom vi haft flera långliggare och många nya campinggäster har hittat hit aramsamsam. Det är glädjande med tanke på att förra sommaren var katastrofal och vi var rädda att behöva stänga anläggningen eftersom värme, vatten och avlopp kostar stora pengar blacklist. Nu gäller det att försöka behålla en del av campinggästerna så att de återkommer och helst också tar vänner och bekanta med sig. Det gynnar hela bygden men framförallt affären som får ett välbehövligt uppsving download office 2010 for free. Bettan har i sommar skött mestadels av städningen i campingstugan och på campingområdet men nu behöver hon hjälp. Ni som kan ställa upp och städa ibland hör av er till henne eller till Kaggen eller föreningens kassör Lasse Stensson i Tjyvsten familienfreigabe apps downloaden. Det är viktigt att vi hjälps åt med campingen så att vi kan behålla den. Därför söker vi också någon eller några som kan göra iordning de två campingstugor som ännu inte är klara wanderkarten zum herunterladen. Den ena stugan ska målas och den andra, som är sportklubbens fd kiosk, ska byggas om och målas. Hör av er till Ingvar Ingeroth, Kaggen eller Lasse Stensson computer download for free.

Ny säsong för språk-caféet i Glösbo

torsdag, september 24th, 2015
Tre bord fylldes av flyktingar från Glössbogården och bofasta Rengsjöbor när språk-caféet startade upp igen.

Tre bord fylldes av flyktingar från Glössbogården och bofasta Rengsjöbor när språk-caféet startade upp igen.

 

Efter sommaruppehållet startade språk-caféet i GlösBolagrets lokaler igen på torsdagen och uppslutningen av flyktingar från Glössbogården var stor mufa herunterladen. Däremot saknades samma intresse från Rengsjöbornas sida men tre bord fylldes i alla fall med deltagare som över en kopp kaffe och under två timmar samtalade på svenska gratis itunes herunterladen. Det här är ett bra initiativ från kyrkans sida för att integrera de nyanlända i Sverige och flyktingarna själva poängterade gång på gång hur tacksamma de är för att ortsbefolkningen ställer upp och hjälper till på det här sättet download facebook icon. Men till nästa torsdag hoppas man att fler från orten ansluter till caféet och då tänker en eritriansk kvinna som jobbar i köket bjuda på sitt hemlands bakverk Music youtube android. Det finns också planer på att ordna en flyktingfest där ortsbor och flyktingar träffas för att tillsammans äta och låta sig underhållas på sina hemländers varierande sätt tonies inhalte herunterladen. Flyktingarna är också mycket intresserade av att komma i kontakt med bosatta i Rengsjö och få hjälp med att delta i olika föreningsaktiviteter och samtidigt träna upp sig ytterligare i det svenska språket bibi blocksberg hörspiel kostenlos downloaden. Fler och fler asylsökande anländer nu i dagarna till Glössbogården som räknar med att kunna ta emot som mest ett 75-tal personer från företrädesvis Syrien, Eritrea och Somalia download android youtube videos. Språkträffarna på GlösBolagret arrangeras varje torsdag mellan 13.30 och 15.30 och kyrkan bjuder varje gång på fika.

Det betyder mycket för flyktingarna att ortsborna möter upp och visar sitt engagemang och nästa torsdag hoppas kyrkan därför på en än större uppslutning av Rengsjöbor <a class=

download imvu for free. " width="400" height="291" srcset="https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0662-400x291.jpg 400w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0662-180x131.jpg 180w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0662.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Det betyder mycket för flyktingarna att ortsborna möter upp och visar sitt engagemang och nästa torsdag hoppas kyrkan därför på en än större uppslutning av Rengsjöbor.

Upprop till turistföretagarna i Växbo/Rengsjö

tisdag, september 22nd, 2015

Obs! Mötet uppskjutet till januari.
För ungefär tio år sedan gjorde några turistföretag i Rengsjö en gemensam marknadsföringskampanj med mycket lyckat resultat ps4 system update herunterladen. Nu är det några stycken från den tiden och några nya som tycker att man ska göra en ny sådan satsning. Hur det ska gå till, vad det finns för möjligheter att få bidrag och hur många som vill vara med kommer att diskuteras på ett möte i GlösBolagrets lokaler. microsoft office 365. Den här gången utvidgar man området till också Växbo där det nu kommit till flera nya turistföretag. Alla ni i Växbo/Rengsjö som känner för detta och vill vara med kan anmäla sig till Ingela eller Jon Törnros på GlösBolagret tel 0278-667070 eller till Göran Bernstål tel 070-6948732 epost: goran@bernstal.se video zdf mediathek herunterladen. Med en gemensam marknadsföring på det här området, där förhoppningsvis alla turistföretag är med, så kan mycket vinnas både kostnadsmässigt och effektivt herunterladen. Ju fler som drar åt samma håll desto fler besökare kan man locka till var och en i samma geografiska område. Kanske kan man också på det här sättet förlänga turistsäsongen och åstadkomma fler nya jobb och ökade intäkter herunterladen.

Det går bra för GlösBolagret

måndag, september 21st, 2015
En av delägarna, Jon Törnros, är belåten med det målerijobb som Said Barakat från Syrien utför <a class=

herunterladen. Sedan han kom till Glösbolagret har han också lärt sihg att hantera färgsprutan och det kommer in mycket beställningsarbeten på ommålningar av dörrar och möbler." width="320" height="400" srcset="https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0656-320x400.jpg 320w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0656-160x200.jpg 160w, https://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_0656.jpg 819w" sizes="(max-width: 320px) 100vw, 320px" /> En av delägarna, Jon Törnros, är belåten med det målerijobb som Said Barakat från Syrien utför herunterladen. Sedan han kom till GlösBolagret har han också lärt sig att hantera färgsprutan och det kommer in mycket beställningsarbeten på ommålningar av dörrar och möbler.

 

GlösBolagret, som startade i våras efter att ha övertagit Glösbo Möblers lokaler, har lyckats bra med sin verksamhet i sommar och kunderna blir alltfler bl a till snickeriet och målarverkstaden how long does it take to minecraft. GlösBolagret är ett s k socialt företag, som inte siktar på att gå med vinst utan är till för att ge människor jobb i första hand,  har i dagsläget 11 personer anställda förutom de tre delägarna och planerar hela tiden för nya verksamheter fortnite kostenlos ohne spielen. Caférörelsen och möbelförsäljningen är ytterligare ben som företaget står på och där noterar man en stigande efterfrågan på begagnade möbler som repareras och säljs på nytt the elder scrolls skyrim kostenlos downloaden. Man arrangerar också underhållning i form av musikkvällar och olika mötesaktiviteter. – Nu närmast blir det en oktoberfest lördag den 3 oktober med musik, tysk mat och tysk öl vid dukade långbord funpot herunterladen. Vi har plats för 60 personer men redan är det 40 platser beställda, säger Jon Törnros en av delägarna. Han har också planer på fler musikkvällar framöver och tänker också försöka engagera andra turistföretag i Rengsjö att gå samman för att göra en gemensam marknadsföring herunterladen. Ja, det sjuder av liv och rörelse i det gamla möbel och snickeriföretaget och Said Barakat, som kom från Aleppo i Syrien för två år sedan, är jätteglad för att han fått jobb som målare i Glösbo wie kann man ein youtube video herunterladen mac. Han bor , som så många andra som jobbar i företaget, i Bollnäs där de blir hämtade och hemskjutsade med GlösBolagrets egen minibuss.

 

Mejerivagnen bra för affären

torsdag, september 17th, 2015

Den mobila mejerivagnen som i sommar stått utanför Lötens Handel i centrala Rengsjö har varit bra för affären. Det säger Lilian Edström, ägare till butiken you can download instagram pictures. – Det kommer hela tiden nya ansikten in i affären och de lockas hit av den lokalproducerade osten och det bröd som vi själva tillverkar i affären tft herunterladen. Lilian påpekar också att butiken nu fått ett ekonomiskt stöd på 150.000 kr från länsstyrelsen och att situationen därmed avsevärt förbättrats för lanthandeln nen normen gratisen. Mejerivagnen kommer att stå utanför affären ytterligare ett halvår och därefter kanske den ersätts av ett permanent bymejeri. Det bekräftar Ylva Olofsson, en av de tre kvinnor som producerar ost i vagnen på komjölk som kommer från en lokal mjölkbonde burger king coupons pdf. – I stort sett har det gått bra även om vi gör våra misstag men det är den här prövotiden till för. Vagnen fyller sin funktion och nu undersöker vi möjligheterna till att hyra eller köpa en fastighet där vi kan iordningställa ett permanent bymejeri, säger Ylva volotea bordkarte herunterladen. Efter det här halvåret är det hon och Gill Simpsson som kommer att producera olika sorters ostar i vagnen. De två kommer också att försöka förverkliga planerna på ett permanent mejeri mein kampf gratisen. Eva Bernstål däremot har bara varit med som mentor under den första prövotiden och slutar nu för att enbart ägna sig åt sitt eget mejeri och sin getgård soundcloud track downloaden. Blir det ett permanent mejeri så står högt på önskelistan att någon eller några i Rengsjö med omnejd också satsar på produktion av getmjölk som kan köpas in av Ylva och Gill och förädlas till åtråvärda getostar adobe premiere pro for free.

Eva Bernstål, Gill Simpsson och Ylva Olofsson har nu i ett halvårs tid gjort ost som sålts i bl a Lötens Handel och lockat nya kunder till butiken.

Eva Bernstål, Gill Simpsson och Ylva Olofsson har nu i ett halvårs tid gjort ost som sålts i bl a Lötens Handel och lockat nya kunder till butiken.

Ingmarie Antonsson i Lötens Handel skär upp ost som produceras i mejerivagnen utanför affären - en lyckad kombination i Rengsjö och som kan leda till att det blir ett permanent bymejeri på orten.

Ingmarie Antonsson i Lötens Handel skär upp ost som produceras i mejerivagnen utanför affären – en lyckad kombination i Rengsjö och som kan leda till att det blir ett permanent bymejeri på orten.

 

Språk-caféet startar upp igen

tisdag, september 15th, 2015

Sommaren är över och det är dags att starta upp språk-caféet i Glösbolagret igen. Torsdag den 24 september kl 13.30 till 15.30 är nypremiärdagen och då hoppas kyrkan i Bollnäs-Rengsjö ,som arrangerar det hela, att många bybor och asylsökande från Glösbogården möter upp igen fussball manager 2019 herunterladen. Det är viktigt att de nyanlända så snabbt som möjligt lär sig språket och fortast går det om man får hjälp av oss svenskar. Gärna då över en kopp kaffe och en trevlig pratstund herunterladen. Då kanske de också för en stund glömmer bort de traumatiska händelser de genomlidit på Medelhavet eller på fotvandring genom Europa som nu stänger sina gränser i land efter land number suppressed. Under hösten och vintern är det meningen att språk-caféet ska öppna upp varje torsdag mellan 13.30 och 15.30 i Glösbolagrets lokaler, fd Glösbo Möbler aurebesh herunterladen. Alla ni rengsjöbor,som har tid och möjlighet att vara med, kom och visa att ni ställer upp för ett välkomnande och demokratiskt samhälle!

Skördefest i Bygdegården

söndag, september 13th, 2015
die verurteilten herunterladen

Nu slår Hörsjäntorna till igen och inleder hösten med sin skördefest i Bygdegården Västra Höle lördag den 10 oktober kl 14-16. Det blir försäljning av skörde och hantverksprodukter empire earth 1 kostenlosen vollversion deutsch. Dessutom lotteri och fika till en kostnad av 50 kr. Vill du skänka något till försäljningen som t ex sylt, saft,svamp, bär,frukt, potatis, inläggningar,bakverk eller något annat så kan du göra detta genom att anmäla till Ria van der Weiden tel 070-5973099 eller Inger Bruce tel 076-7678148 download whatsapp android images automatically. Det går också bra att lämna in i sista stund före kl 13 på den aktuella dagen. Alla intäkter går oavkortat till Höle Bygdeförening.

Anhörigföreningen har möte

onsdag, september 2nd, 2015
free games to download for computer

Måndag den 7 september kl 19 har Ringshögs Anhörigförening möte på Ringshög. Alla som är intresserade av föreningens verksamhet är välkomna herunterladen.

skip bo full version free chip

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter